Er du stresset – eller har du bare travlt?

Vi kender vel alle til at arbejdsopgaver hober sig op, trænger sig på. Både på arbejdspladsen og i dagligdagen. Vi når lige at blive færdige med én opgave, så ligger den næste allerede klar. Dagene går og vi glæder os til weekenden eller ferien, for så kan vi lade det ligge og tænke på noget andet.

Men hvad så hvis bunken af opgaver vokser hurtigere end vi kan følge med? Der er altid en opgave der er vigtigere end de andre - og jeg skal lige... før jeg...

Det er dér det begynder at blive usundt. Det er dér opgaverne skifter plads fra skrivebordet til dit system.

Du forsøger at regne ud, hvordan du skal nå det hele. Du tænker hele tiden fremad - den næste opgave - og så alle de andre.

I stedet for at du har 100% fokus på den opgave du er i gang med, så har du måske 20% fokus på denne og 10% på de 10 andre der venter.

HOV... det blev jo 120% - altså mere end du egentlig har kapacitet til!

Hvad sker der?
Du mister nærværet i det du laver. Tankerne tager over og du går helt ubevidst i overlevelses-mode. Du skal jo bare lige regne den ud, planlægge, sortere, prioritere...

Og så var det lige dér en ny opgave dukkede op...

Du er konstant på vej, når aldrig i mål - bliver aldrig færdig.

Måske du:

  • sover uroligt eller slet ikke.
  • ofte har hovedpine.
  • mærker indre uro/en sitren.
  • bliver uengageret i forhold til dine nærmeste.
  • har øget brug for stimulanser - tobak, kaffe, alkohol.
  • tager på i vægt.
  • har øget sygefravær.

Jeg har styr på det - måske...
Når andre spørger dig hvordan du har det, så svarer du bare undvigende. Det er det nemmeste, for du ved det faktisk ikke - og for øvrigt er det er også for svært at forklare.

Du kan ikke rumme dig selv og din tilværelse med dine tanker - og det er netop dér det er kørt af sporet. Du forsøger at tænke dig til alt. Du har flyttet alt op i dit hoved og har glemt/fornægtet kroppens signaler.

Alle de signaler kroppen giver dig - dårlig søvn, indre uro osv. - har du overhørt og prøvet at dæmpe. Nu kan kroppen ikke klare mere og på en måde er det jo den, der ”lægger dig ned”.

Den skriger: NU ER DET NOK!

Hvad kan jeg gøre?
Når du mærker signalerne fra kroppen, så lyt. Tag dem alvorligt. Kroppen gør alt hvad den kan for at overleve - hvor længe kan den holde til det?

Det er så nemt at sige at du skal være god ved dig selv. For hvordan det?

Du skal så at sige genskabe kontakten til din krop og få den ned i gear. Når kroppen igen er i ro, vil du kunne trække vejret frit og dermed bringe ilt rundt i dit system, hvilket medvirker til at din krop afspændes og slapper af.
-
Nu sidder du måske og tænker, at dette skriv jo bare er en reklame for Healingsmassage - og det har du på mange måder ret i 😊.

Healingsmassagen er et fantastisk redskab i forhold til stresshåndtering og behandling.

Healingsmassagen kan ikke få din stress til at forsvinde, men den kan hjælpe dig til igen at mærke kontakten til din krop - til hele dig.

Den kan hjælpe dig tilbage til nuet, nærværet og jordforbindelsen - og til dig! - og det er et rigtig godt sted at være, hvis du vil af med din stress.

Scroll to Top