Bevidst Bevægelse – Nykilde Yoga

- en dialog med kroppen

Bevidst Bevægelse er en meget blid og meditativ form for yoga, som fortrinsvis udføres siddende på en stol. Det giver dig mulighed for at fordybe dig mere i de enkelte bevægelser uden at skulle koncentrere dig om balancen. Samtidig undgår vi de udfordringer, der kan være i forhold til at komme op og ned fra gulvet. Netop dette gør, at Bevidst Bevægelse kan udføres af alle og hvor små bevægelserne end er, så mærkes de dybe og kraftfulde.

Bevidst Bevægelse egner sig godt til dig, som har en stor/tung krop eller har andre fysiske udfordringer, der besværliggør dine bevægelser - men også til dig, som bare gerne vil fordybe dig.

Bevidst Bevægelse foregår i din egen ”krops-boble”. Du skal ikke præstere eller opnå bestemte kropspositurer, som ikke er naturlige for din krop. Du følger og respekterer din krops grænser og evner.

Bevidst Bevægelse tager dig med på en rejse gennem hele din krop - fra tæer til hoved. Du bliver guidet visuelt og med ord i de enkelte øvelser.

Bevidst Bevægelse skaber nærvær i dig - med dig.

Nykilde Yoga er udviklet af Leif Nykilde på baggrund af flere års yoga-praksis og ud fra læren om det hele menneske. At krop og sind hænger uløseligt sammen. At vi med vores bevidsthed kan skabe et bedre flow i vores energi.

Denne lille video giver en forsmag på øvelserne:

Bevidst Bevægelse forener sind og krop

Enhver bevægelse sker i denne forening. Men ofte bliver vore bevægelser automatiske, og sker uden vores opmærksomhed. Vi kan umuligt være 100% bevidste om hver eneste bevægelse vi laver, men kan vi bare give opmærksomhed til nogle få bevægelser i løbet af dagen, så er vi nået langt i forhold til at forene sind og krop.

Bevidst Bevægelse er en dialog med kroppen, hvor intet bliver gjort automatisk - hvor alle bevægelser bliver fulgt på vej med nærvær og omsorg.

”Tak for et fantastisk kursus. Simple lette stoleøvelser hvor krop og sind bliver langsomt forenet i små bevægelser sammen med vejrtrækning. Jeg var helt afslappet efter kursus slutning og fuld af energi igen. Et godt gennem tænkt materiale arbejde. Tak for en dejlig dag og jeg glæder mig allerede på det næste kursus på NYKILDE i FAABORG.”

4 timers workshop

På den 4 timers workshop gennemgår vi en række øvelser, så du kan få dit eget forhold til dem. Til sidst sætter vi dem sammen til en serie, som du kan fortsætte med derhjemme. Du vil også høre om kroppens psykiske sider og hvorfor vores led har så stor betydning for vores fysiske og psykiske velbefindende.

Workshoppen vil foregå i en meget rolig, nærværende og meditativ stemning. Du skal ikke præstere noget, som du ikke har det naturligt med. Din krop skal ikke yde noget den ikke er i stand til. Der er ingen dresscode - du skal bare kunne bevæge dig frit i dit tøj.

Når jeg afholder denne workshop, vil jeg annoncere det på vores Facebook-side og i en Nyhedsmail.
Har du lyst til at lægge lokale til og kan du samle minimum 4 deltagere kommer jeg også gerne til dig.

Forudsætning for at deltage: Ingen.
Varighed: Workshop 4 timer 

Når det foregår i Nab:
Antal deltagere:
2-6.
Pris: 650 kr. 

OBS:
Jeg kommer gerne til dig og afholder den 4 timers workshop som enkeltstående event.
Du samler selv 4-12 deltagere og har et egnet lokale. Pris 850 kr. pr deltager.

Scroll to Top